Espanjan La Liga

Jalkapallo on yksi maailman suosituimmista urheilulajeista, eikä suotta. Yleisö katsomossa ulvoo oman suosikkijoukkueen ollessa kentällä, ja kotisohvalta kannustetaan vähintään yhtä innokkaasti. Yksi suosituimmista kansallisista sarjoista on Espanjan miesten jalkapallon korkein taso, La Liga. Sen tähtijoukkueisiin kuuluvat muun muassa Barcelona sekä Real Madrid, ja näiden kahden kohdatessa ottelusta käytetään nimeä El Clásico eli klassikko. Myös muut La Ligan joukkueet tarjoavat katsojalle tasokasta jalkapalloa sekä viihdyttäviä urheiluelämyksiä.

Fanituotteet

Nimekkäät sponsorit ja fanituotteet ovat olennainen osa urheilua. Moni meistä ilmaisee kannatuksensa käyttämällä oman suosikkijoukkueensa tuotteita, ja huippupelaajien paidoista tai nimikirjoituksella varustetuista tuotteista on tullut jalkapallofanien keskuudessa kysyttyä keräilytavaraa. La Ligan fanituotteita myy muun muassa Supportersplace, ja ne ovat myös suosittu lahja, joka ei koskaan tuota saajalleen pettymystä. Suosikkijoukkueen kannattaminen periytyy usein isältä pojalle, ja pian jalkapallosta tulee koko perheen yhteinen harrastus, jonka parissa vietetään unohtumattomia hetkiä.

Ottelulähetykset

La Ligan ottelut pelataan pääsääntöisesti perjantaista sunnuntaihin. Espanjalaiset suhtautuvat jalkapalloon intohimoisesti, ja pelin aikana tunnelma stadionilla on omaa luokkaansa. Otteluita voi kuitenkin seurata myös Suomesta käsin, sillä C More ei jätä suomalaisia faneja pulaan. Se näyttää kaikki La Ligan ottelut yksinoikeudella suorana lähetyksenä, ja kierroksen neljä tasokkainta ottelua selostetaan myös suomeksi. Ei siis ihme, että La Ligan joukkueilla on Suomessa alati kasvava ja yhtä intohimoisesti lajiin suhtautuva fanijoukko.