Pelit yrityksen markkinoinnissa

Markkinointi on tunnetusti ala, joka jatkuvasti elää ja kehittyy ympäröivän maailman trendien mukaan. Markkinoinnin alalla jatkuva kehittyminen on elinehto, sillä onnistunut markkinointi näyttää asiakkaalle aina jotain uutta ja yllättävää. Kun puhutaan nousevista trendeistä, on pelaaminen ylitse muiden. Pelit, pelaaminen ja peliteollisuus jos joku on ehdottoman kasvava trendi tällä hetkellä, ja varmasti vielä pitkään. Tässä artikkelissa on hieman pohdintaa siitä, miten pelien maailma ja pelillisyys voisi näkyä markkinoinnissa.

Peleillä markkinointi

Pelillisyys tarjoaa mainion mahdollisuuden tehdä omasta viestistä yllättävää ja kiinnostavaa. Pelillisyys voi olla esimerkiksi pelien maailmasta tuttujen elementtien ja ominaisuuksien lisäämistä yrityksen tai tuotteen nettisivulle. Valitse yritykselle sopiva asia, joka on pelimaailmasta tuttu ja houkutteleva, ja mieti sitten, miten voisit hyödyntää samaa ideaa omassa markkinoinnissasi. Tuotteen yhteyteen tai tuotesivulle voi olla mahdollista lisätä jopa yksinkertainen peli. Jos kehittelet pienen pelin ja sen yhteyteen vielä high score -taulukon, voit jopa saada asiakkaasi kilpailemaan keskenään.

Peleissä markkinointi

Toinen hyvä tapa hyödyntää pelimaailman nostetta oman tuotteen markkinoinnissa on mainostaa pelien sisällä. Pelien sisällä näkyy toisinaan mainontaa tai tuotesijoittelua. Pelaaja saattaa esimerkiksi saada etuja pelissä, kun katsoo mainoksen. Mainostajan – eli sinun – kannalta tässä on se hyvä puoli, että pelaajan aktiivinen valinta on katsoa mainoksesi (toisin kuin joissakin muissa medioissa). Kaikki tuotteet eivät aina istu luontevasti pelien sisälle, ja silloin oikea tapa tehdä yhteistyötä pelimaailman kanssa saattaa olla perinteisempi sponsorointi.